През последните няколко години с появата на стрийминг услугите и новите

...
През последните няколко години с появата на стрийминг услугите и новите
Коментари Харесай

Могат ли пандемията и новите технологии да убият киното?

През последните няколко години с появяването на стрийминг услугите и новите форми на гледане в домашни условия разликата сред телевизионните филми и сниманите за огромен екран става все по-неясна. Големият въпрос пред филмовата промишленост е дали в този момент, когато пандемията наложи съвсем повсеместното затваряне на киносалоните по света, тази смяна ще се случи още по-бързо, написа Си Ен Ен. 

Подплашени от идването на вируса в Съединени американски щати и срутва в боксофиса, филмовите студиа започнаха да забързват графика, по който качват продукцията си онлайн  - деяние по едно и също време практично и в духа на публичните настроения. Само по този начин при неналичието на работещи кина филми като „ Ловът “ и „ Невидимият човек “ могат да възстановят изхарчените за маркетинг пари - или най-малко част от тях.  

Дори преди ковид бързо разрастващите се технологии към този момент играеха все по-важна роля в това уравнение. И въпреки всичко, както означи в Indiewire Ан Томпсън, най-смелият ход на Universal - заобикалянето на кината и предлагането на анимационния филм „ Тролчетата: Световно турне “ напряко като „ видео при поискване ” - е опитът, който „ подлуди притежателите на киносалони “.

Бурният спор в шоубизнеса е дали прекосяването към стрийминг наличие вкъщи на по-ниска цена ще промени значително модела на извънредния прозорец, на който се радват кината, и битката той да бъде непокътнат. Студиата желаят да реализират по-голяма еластичност в тази област, до момента в който платформи като Netflix, HBO Go, Apple TV+, Hulu, Amazon Prime Video и други показват по какъв начин филми, правени като за кино и печелили " Оскари ", могат да носят доходи и без да се минават през кината. От своя страна Националната асоциация на притежателите на киносалони в Съединени американски щати излезе с трезва, само че като цяло оптимистична дълготрайна оценка - с вярата, че голямото болшинство отсрочени министър председатели въпреки всичко ще стигнат до кината, когато животът се върне към естественото. 

В актуалната обстановка има доста незнайни. При един сюжет хората, които към този момент са привикнали да употребяват разнообразни стрийминг услуги в уюта на дома си, може повече да не изискат да излязат от него. Удобството да разполагаш с многообразие и изобилие от сериали, документални филми и благоприятни условия за облекчаване на всевъзможни усети, без да вървиш на никое място, е по усета на мнозина. Друг вероятен взор е, че когато карантината свърши, те обезщетително няма да желаят да се прибират по домовете си, каквито и занимания да им предлага тв приемникът. И кината още веднъж ще стартират да се пълнят с хора, които обичат да са на открито. 

Възможни са и всевъзможни междинни разновидности сред тези две крайности. Има филми, които е по-удобно да си гледаме от дивана; има и жанрове, създадени за огромния екран и тръпката от споделените страсти в тъмното. 

Обаче оттова, откъдето преди към 3 месеца потеглиха неприятните вести, в този момент идват обнадеждаващи. Тъй като в Китай броят на новозаразените с ковид понижава, правителството позволи на няколко (в Китай това значи 500) киносалона, най-вече в Синдзян и други отдалечени провинции на страната, да отворят за първи път,  откакто всички публични пространства бяха затворени с декрет през януари. Те към този момент демонстрират остарели филми, потвърдили, че могат да притеглят аудитория. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР